Porovnání výskytu vláknitých mikromycet v sušeném ovoci pocházejícím od různých typů producentů – Bc. Daniela Fabiánová
Bc. Daniela Fabiánová
Master's thesis
Porovnání výskytu vláknitých mikromycet v sušeném ovoci pocházejícím od různých typů producentů
Comparison of the occurrence of micromycetes in dried fruit from different types of producers
Anotácia:
Diplomová práce shrnuje informace o kontaminaci sušeného ovoce vláknitými mikromycetami. V práci je popsáno složení, základní rozdělení a technologie sušení ovoce. V práci jsou charakterizovány a popsány základní druhy vláknitých mikromycet. Část práce je věnována pozitivním a negativním účinkům vláknitých mikromycet. Dále se práce věnuje mykotoxinům a jejich negativním vlivům na organismus. Experimentální …viacAbstract:
The diploma thesis summarizes information about contamination dried fruit by micromycetes. The thesis describes the fruit composition, basic division and dried fruit production technology. The basic types of micromycetes are characterized and described in thesis. Part of the thesis described to the positive and negative effects of fibrous micromicets. The thesis also deals with mycotoxins and their …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lenka Dostálová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FABIÁNOVÁ, Daniela. \textit{Porovnání výskytu vláknitých mikromycet v~sušeném ovoci pocházejícím od různých typů producentů}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/9lok3u/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Molekulární identifikace a charakterizace klinicky významných mikromycet
Anna VÁVROVÁ -
Sušené ovoce – rizika z pohledu nutričního terapeuta
Anna Kadlecová -
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dominika Pastorková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce
Marie Smolíková -
Extrakce cukrů ze sušeného ovoce do cukrovinkářských roztoků
Šimon Malý