Petra Kozáková

Bakalářská práce

Ekonomické aspekty rozvoje gastronomie jako součásti lokální a regionální kuchyně

Economic Aspects of Development of Gastronomy as Part of Local and Regional Cuisine
Anotace:
Cílem práce je obecně popsat českou gastronomii, její zaměření, historický vývoj a místo v národní kultuře, zmapovat zakotvení gastronomie v oficiálních dokumentech o zachování kulturního dědictví a charakterizovat tradiční gastronomii jako součást lokální a regionální kultury ve vybraných lokalitách a regionech. Praktická část práce je pak věnována analýze vlivu tradiční gastronomie na současnou ekonomiku …více
Abstract:
The aim of the thesis is to generally describe Czech gastronomy, its orientation, historical development and position in national culture, to specify the position of gastronomy in official documents about the preservation of cultural heritage and define traditional gastronomy as part of local and regional culture in selected localities and regions. The practical part of the thesis is devoted to the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 12. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 6. 2015
  • Vedoucí: Zuzana Malcová
  • Oponent: Věra Skopová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/47406