Petra Kozáková

Bachelor's thesis

Ekonomické aspekty rozvoje gastronomie jako součásti lokální a regionální kuchyně

Economic Aspects of Development of Gastronomy as Part of Local and Regional Cuisine
Abstract:
Cílem práce je obecně popsat českou gastronomii, její zaměření, historický vývoj a místo v národní kultuře, zmapovat zakotvení gastronomie v oficiálních dokumentech o zachování kulturního dědictví a charakterizovat tradiční gastronomii jako součást lokální a regionální kultury ve vybraných lokalitách a regionech. Praktická část práce je pak věnována analýze vlivu tradiční gastronomie na současnou ekonomiku …more
Abstract:
The aim of the thesis is to generally describe Czech gastronomy, its orientation, historical development and position in national culture, to specify the position of gastronomy in official documents about the preservation of cultural heritage and define traditional gastronomy as part of local and regional culture in selected localities and regions. The practical part of the thesis is devoted to the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 12. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 22. 6. 2015
  • Supervisor: Zuzana Malcová
  • Reader: Věra Skopová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/47406