Stabilita stability přírodních barviv v různých potravinách – Bc. Daniela Malíková
Bc. Daniela Malíková
Diplomová práce
Stabilita stability přírodních barviv v různých potravinách
Monitoring the stability of natural dyes in various foods
Anotace:
V této práci je popsán vznik barev. Jakým způsobem ji vnímá lidské oko. Představuje barevný model L*a*b*, vyvinutý Mezinárodní komisí pro osvětlení (CIE). Zaměřuje se na přírodní barviva a jejich využití v potravinách. Sleduje stárnoucí procesy přírodních barviv a s nimi spojené barevné změny. Proces degradace barviva byl monitorován v mléce, jogurtech, komponentech a nápojích. Za zástupce přírodních …víceAbstract:
In this work, the formation of colors is described. How it is perceived by the human eye. It represents the L*a*b* color model, developed by the International Commission on Illumination (CIE). It focuses on natural dyes and their use in food. It monitors the aging processes of natural dyes and the associated color changes. The dye degradation process was monitored in milk, yogurts, components and beverages …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Malíková, Daniela. Stabilita stability přírodních barviv v různých potravinách. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení barevných změn krajiny na území NP Krkonoše
Michaela Lejsková -
Zhodnocení texturních vlastností a barevných změn běžného pečiva v průběhu skladování
Klára Zadražilová -
Metodika měření barevného spektra u vybraných stavebních materiálů v závislosti na vlivu prostředí
Marcela Mališová -
Optické měření srdečního pulsu z krátkého kamerového záznamu
Michal Šindelář -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Košenila - historie a současnost barviva
Barbora Štefanová