Studená před-fermentační macerace ve výrobě červených vín – Bc. Jiří Blasch
Bc. Jiří Blasch
Diplomová práce
Studená před-fermentační macerace ve výrobě červených vín
Cold pre-fermentating maceration in making of red wines
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá využitím studené předfermentační macerace. V literární části se seznámíme s látkami, které jsou předfermentační macerací ovlivněné. V této části je podrobně rozebrán i pojem studené macerace a jakými prostředky jí lze docílit. Cílem experimentální části bylo získané poznatky využít v pokusu s odrůdou Pinot Noir. Víno bylo vyrobeno ve 4 variantách. Kontrolní vzorek bez …víceAbstract:
This thesis deals with utilization of cold pre-fermentating maceration. In literary section there are described substances which are affected by pre-fermentating maceration. In this section there is also described method of cold soak and how to achieve it. The goal of experimental section was to utilize gathered knowledge with breed of Pinot Noir. Wine was made in 4 variants. Control sample without …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry červených vín
Filip Nevěděl -
Hodnocení moštových PIWI odrůd pro výrobu červených vín
Lenka Halmová -
Stabilizace barvy a zrání červených vín
Tereza Nesvatbová -
Aromatické látky v červených vínech
Jan Kapla -
Stanovení organických kyselin červených vín se senzorickým posouzením
Zuzana Švajdová