Theses 

Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína – Miroslava Havlíčková

česky | in English | slovensky

Agenda:
Změnit agendu. Adresa v ISu:

Zpět na vyhledávání

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma

Zobrazit popisek

Miroslava Havlíčková

Bakalářská práce

Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína

Prosecco - history and actual situation of italian sparkling wine

Anotace: Bakalářská práce se zaměřuje na italské šumivé víno Prosecco, které se v poslední době těší vyšší a vyšší oblíbenosti. Jeho produkce a distribuce stoupá a dokáže se srovnávat s ostatními populárními šumivými víny jako je například španělská cava či francouzské šampaňské. Je zde prezentována jeho historie, oblast a geografické podmínky. Zmíněné jsou i odrůdy, z kterých je Prosecco vyráběno, a především výrobní postup. Pro kompletní přehled je uvedeno zařazení do apelačního systému Itálie a jeho nejznámější producenti. Jelikož Itálie je zemí vína, jsou zde popsány i ostatní šumivá vína, která jsou v Itálii vyráběna. Většinou se liší požitou technologií výroby a odrůdami hroznů určené k výrobě.

Abstract: The bachelor thesies is focusing on italian sparkling wine Prosecco, which is recently getting higher and higher popularity. Its production and distribution rises therefore it is able to compare with other popular sparkling wine. For example spanish cava or french champagne. Here is presented its history, area and geographic conditions. The varieties which Prosecco is made of, and mostly manufacturing process are mentioned For completely summary inclousion into the apelation system of Italy and the most famous and known producers are also included. Since Italy is the country of wine, the other sparkling wines, which are produced in Italy, are also described. There are differeces between used technology and varieties intended for production.

Klíčová slova: Glera, šumivé víno, Prosecco, metoda Charmat, Itálie

Keywords: Italy, Prosecco, sparkling wine, Glera, Charmat method

Jazyk práce: čeština

  • Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.

Citační záznam

Citace dle ISO 690: LaTeX | HTML | text | BibTeX | Wikipedie

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
https://is.mendelu.cz/zp/56009 Odkaz na soubor do lokálního úložiště instituce
thesis thesis
Jak jinak získat přístup k textu

Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta


Nahoru | Aktuální datum a čas: 20. 3. 2019 02:40, 12. (sudý) týden

Soukromí

Kontakty: theses(zavináč/atsign)fi(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz