Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína – Miroslava Havlíčková
Miroslava Havlíčková
Bachelor's thesis
Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína
Prosecco - history and actual situation of italian sparkling wine
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na italské šumivé víno Prosecco, které se v poslední době těší vyšší a vyšší oblíbenosti. Jeho produkce a distribuce stoupá a dokáže se srovnávat s ostatními populárními šumivými víny jako je například španělská cava či francouzské šampaňské. Je zde prezentována jeho historie, oblast a geografické podmínky. Zmíněné jsou i odrůdy, z kterých je Prosecco vyráběno, a především …moreAbstract:
The bachelor thesies is focusing on italian sparkling wine Prosecco, which is recently getting higher and higher popularity. Its production and distribution rises therefore it is able to compare with other popular sparkling wine. For example spanish cava or french champagne. Here is presented its history, area and geographic conditions. The varieties which Prosecco is made of, and mostly manufacturing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights