Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína – Miroslava Havlíčková
Miroslava Havlíčková
Bakalářská práce
Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína
Prosecco - history and actual situation of italian sparkling wine
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na italské šumivé víno Prosecco, které se v poslední době těší vyšší a vyšší oblíbenosti. Jeho produkce a distribuce stoupá a dokáže se srovnávat s ostatními populárními šumivými víny jako je například španělská cava či francouzské šampaňské. Je zde prezentována jeho historie, oblast a geografické podmínky. Zmíněné jsou i odrůdy, z kterých je Prosecco vyráběno, a především …víceAbstract:
The bachelor thesies is focusing on italian sparkling wine Prosecco, which is recently getting higher and higher popularity. Its production and distribution rises therefore it is able to compare with other popular sparkling wine. For example spanish cava or french champagne. Here is presented its history, area and geographic conditions. The varieties which Prosecco is made of, and mostly manufacturing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva