Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely – Bc. Lenka NÁDVORNÍKOVÁ
Bc. Lenka NÁDVORNÍKOVÁ
Master's thesis
Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely
Use of livestock blood for food-processing purposes
Anotácia:
Cílem diplomové práce je získat přehled o využití krve jatečných zvířat, poukázat na její význam jako potraviny i jako doplňku do krmných dávek pro zvířata. Dále jsou zde popsány postupy, jak krev těžit, ošetřit, zpracovávat a je zde uvedena problematika o využití krve a hygienické požadavky na krev. Následně je uveden sortiment vařených masných výrobků s přídavkem krve v jednotlivých obchodních řetězcích …viacAbstract:
The aim of diploma thesis is to gain an overview about usage of animals for slaughter´s blood, point out to its significance as foodstuff as well as supplement to feeding rations for animals. Furthermore, there are described procedures how to extract, treat and process blood. There are also stated problems about usage and hygienic requirements of blood. Subsequently, sortiment of fatty and boiled products …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NÁDVORNÍKOVÁ, Lenka. Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby tradičních vařených masných výrobků a požadavky na jejich jakost
Kristýna Klimšová -
Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely
Lenka NÁDVORNÍKOVÁ