Bc. Stanislava Lopatová

Diplomová práce

Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin

The effect of shifting temperature on water activity of foods
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem proměnlivé teploty na aktivitu vody v potravinách. Teoretická část je zaměřena především na definici pojmu aktivita vody a vysvětlení jejího vlivu na stabilitu a údržnost potravin. Rovněž je zde uveden přehled metod jejího stanovení, včetně vysvětlení jejich principů, problematiky zpracování závislosti aktivity vody na teplotě a stručného popisu jednotlivých potravinových …více
Abstract:
The effect of fluctuating temperature on water activity of food was studied in this document. The theoretical part is basically focused on water activity term definition in order to explain its influence on food stability and shelflife. There is also an overview of water activity determination methods including brief explanation of their basic principles, problems and food samples description. The …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2012
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lopatová, Stanislava. Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická