Bc. Stanislava Lopatová

Master's thesis

Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin

The effect of shifting temperature on water activity of foods
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem proměnlivé teploty na aktivitu vody v potravinách. Teoretická část je zaměřena především na definici pojmu aktivita vody a vysvětlení jejího vlivu na stabilitu a údržnost potravin. Rovněž je zde uveden přehled metod jejího stanovení, včetně vysvětlení jejich principů, problematiky zpracování závislosti aktivity vody na teplotě a stručného popisu jednotlivých potravinových …more
Abstract:
The effect of fluctuating temperature on water activity of food was studied in this document. The theoretical part is basically focused on water activity term definition in order to explain its influence on food stability and shelflife. There is also an overview of water activity determination methods including brief explanation of their basic principles, problems and food samples description. The …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2012
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Lopatová, Stanislava. Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická