Bc. Barbora Kadavá, DiS.

Diplomová práce

Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích

Effect of watter hardness on polyphenols and vitamin C content in Matcha tea
Anotace:
Teoretická část diplomové práce se zabývá složením a výrobou čaje s bližším zaměřením na čínské a japonské čaje matcha a na obsah jejich bioaktivních látek. Dále jsou zde zahrnuty informace o pitné vodě a přírodních minerálních vodách. Praktická část cílí na vliv, který má koncentrace minerálních prvků přítomných ve vodě na obsah polyfenolů, vitaminu C a na barvu infuze čaje. V těchto aspektech a z …více
Abstract:
The theoretical part of the thesis deals with the composition and production of tea with a closer focus on Chinese and Japanese matcha teas and the content of their bioactive substances. It also includes information on drinking water and natural mineral waters. The practical part focuses on the effect that the concentration of mineral elements present in water has on the content of polyphenols, vitamin …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kadavá, Barbora. Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -

Práce na příbuzné téma