Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin – Sandra Labudová
Sandra Labudová
Bachelor's thesis
Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin
Microbiology Analysis of Lyophilized Foods
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo stanovení počtu vybraných indikátorových mikroorganismů ve vzorcích lyofilizovaných potravin, konkrétně v ovoci. Práce obsahuje teoretickou část, která je zaměřena na popis a charakteristiku technologického procesu lyofilizace a využití lyofilizovaných potravin. Dále je zaměřena na mikroorganismy, které se v lyofilizovaných potravinách mohou vyskytovat a metody detekce …moreAbstract:
The aim of this bachelor's thesis was the microbiological determination of the number of microorganisms in selected samples of freeze-dried food, specifically in fruit. The work contains a theoretical part, which is focused on the description and characteristics of the technological process of lyophilization and the use of lyophilized foods. It is also focused on microorganisms that can occur in freeze …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Labudová, Sandra. Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Biotechnology and Applied Microbiology
Theses on a related topic
-
Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny
Tereza Pavlíčková