Falšované potraviny a způsoby jejich detekce – Kristýna Rajsiglová
Kristýna Rajsiglová
Bakalářská práce
Falšované potraviny a způsoby jejich detekce
Adulterated food and how to detect it
Anotace:
Tato práce se zabývá falšováním potravin a metodami jejich detekce. V práci jsou uvedeny také legislativní požadavky na jednotlivé komodity. K často falšovaným potravinám patří maso a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, tuky a jedlé oleje, kakao a čokoláda, víno a lihoviny, med a káva. K detekci falšovaných potravin se nejčastěji využívá PCR reakce, plynové a kapalinové chromatografie, infračervené …víceAbstract:
This thesis explores the topic of food adulteration and the methods used to detect it, including the legislative requirements for different commodities. Commonly adulterated foods include meat and meat products, milk and dairy products, fats and edible oils, cocoa and chocolate, wine and spirits, honey, and coffee. Techniques such as PCR, gas and liquid chromatography, infrared and Raman spectroscopy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Eurozone Debt Crisis
Sabir Sadraddinli -
Adoption of Sustainable Agricultural Practices and their Influence on Food Security in Lagos State, Nigeria
Oluwakemi Funmilayo Akinkugbe -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Economics of energy processing of wastes of agricultural and food production
Tornike Toradze -
Analysis of the economic and social performance of newly created farmers’ groups in transition countries. Evidence from Georgia, Moldova and Mongolia
Samuel Ahado -
Agricultural Production and Food Security in Ghana
Emmanuel Kweku Appeagyei Sakyi -
Agricultural programs affecting food security and sustainability in Zimbabwe
Safiyya Kassim -
Farmer bargaining power and Agricultural Market Information and Services (AMIS)
Godwin Yao Fenoo