Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna – Bc. Michaela NAJBRTOVÁ, DiS.
Bc. Michaela NAJBRTOVÁ, DiS.
Diplomová práce
Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna
Evaluation of the effect of wheat endosperm ultrastructure on bread-making quality
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na změny technologické kvality pšeničného zrna vlivem mi-krostruktury pšeničného endospermu pomocí skenovacího elektronového mikroskopu. Te-oretická část charakterizuje pšenici, její strukturu a pěstování, dále pak složení škrobu. Také je zde blíže specifikován pšeničný endosperm a definována elektronová mikroskopie. Praktická část je zaměřena na měření škrobových granulí …víceAbstract:
The thesis is focused on relationships between technological quality of wheat grain and wheat microstructure. The aim of the theoretical part is to characterize the wheat, its structure and cultivation, then the composition of starch. The details of the endosperm characteristics is included. The practical part is focused on the measurement of starch granules, according to photographs taken by a scanning …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22633
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2011
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NAJBRTOVÁ, Michaela. \textit{Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/9rryvg/.
Jak správně citovat práci
NAJBRTOVÁ, Michaela. Vyhodnocení vlivu mikrostruktury endospermu na technologickou kvalitu pšeničného zrna. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Detekce zavření komorových vrat pro elektronový skenovací mikroskop
Michal Obšitník -
Skenovací elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Michal Gerža -
Analýza mikrometeoritů pomocí elektronového mikroskopu a jejich odlišení od vzorků pozemského původu
Štěpán Březovják -
Studium a úprava povrchů skenovacím elektronovým mikroskopem
Adam Weiser -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Hodnocení pekařských vlastností odrůd pšenice ozimé
Barbora Hromasová -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí
Jana Bártíková