Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice. – Bc. Lenka KÁBELOVÁ
Bc. Lenka KÁBELOVÁ
Diplomová práce
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Anotace:
Teoretická část diplomové práce se zabývá pěstováním rostliny Stevia rebaudiana. Tato rostlina je 300x sladší než sacharóza. Často se využívá jako náhrada cukru sladidlo, vhodné pro diabetiky a lidi trpící nadváhou. Je zpracována charakteristika rostliny, botanický popis, podmínky pěstování a chemické složení rostliny. Jsou popsány metody stanovení steviol-glykosidů. Praktická část se zabývá senzorickou …víceAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis deals with cultivation of the plant Stevia rebaudiana. This plant is 300x sweeter than sucrose. It is often used as a compensation for sugar sweetener, suitable for diabetics and people who suffer from overweight. There is processed the characteristics of the plant, botanical description, conditions of cultivation and chemical composition. There are described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Stanislav Kužel, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁBELOVÁ, Lenka. \textit{Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/9ry6z9/.
Jak správně citovat práci
KÁBELOVÁ, Lenka. Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství - Prvovýroba
Práce na příbuzné téma
-
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
Antonín PEŠTA -
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
Libor Kilián -
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Nela KÜFFNEROVÁ -
Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití
Lenka KÁBELOVÁ -
Prebiotické sladidlo tagatosa
Zuzana Jurečková -
Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice
Lenka Chlebcová -
Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice
Robert Čuta -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková
Název
Vložil
Vloženo
Práva