Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice. – Bc. Lenka KÁBELOVÁ
Bc. Lenka KÁBELOVÁ
Master's thesis
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Abstract:
Teoretická část diplomové práce se zabývá pěstováním rostliny Stevia rebaudiana. Tato rostlina je 300x sladší než sacharóza. Často se využívá jako náhrada cukru sladidlo, vhodné pro diabetiky a lidi trpící nadváhou. Je zpracována charakteristika rostliny, botanický popis, podmínky pěstování a chemické složení rostliny. Jsou popsány metody stanovení steviol-glykosidů. Praktická část se zabývá senzorickou …moreAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis deals with cultivation of the plant Stevia rebaudiana. This plant is 300x sweeter than sucrose. It is often used as a compensation for sugar sweetener, suitable for diabetics and people who suffer from overweight. There is processed the characteristics of the plant, botanical description, conditions of cultivation and chemical composition. There are described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kužel, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KÁBELOVÁ, Lenka. \textit{Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/9ry6z9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KÁBELOVÁ, Lenka. Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agriculture Engineering
Theses on a related topic
-
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
Antonín PEŠTA -
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
Libor Kilián -
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Nela KÜFFNEROVÁ -
Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití
Lenka KÁBELOVÁ -
Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice
Lenka Chlebcová -
Prebiotické sladidlo tagatosa
Zuzana Jurečková -
Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice
Robert Čuta -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights