Ekonomické zhodnocení účinku vybraných hnojiv se stabilizovaným dusíkem u pšenice ozimé – Bc. Antonín Sapák
Bc. Antonín Sapák
Diplomová práce
Ekonomické zhodnocení účinku vybraných hnojiv se stabilizovaným dusíkem u pšenice ozimé
Economic evaluation of the effect of selected nitrogen-stabilized fertilizers on winter wheat
Anotace:
Cílem předkládané kvalifikační práce bylo zhodnocení aplikace vybraných hnojiv s dusíkem a sírou na výnos zrna, kvalitu produkce pšenice ozimé a dopadu jejich užití na ekonomiku pěstování této obilniny. Jejich testování bylo realizováno v rámci jednoletého polního experimentu. V pokusu byly ověřovány vybrané kombinace hnojiv obsahující různé formy N, N-hnojiv se sírou a hnojiv aditivovaných inhibitory …víceAbstract:
The aim of submitted thesis was to evaluate the application of selected fertilizers with nitrogen and sulfur to the grain yield and the quality of winter wheat production and the impact of their use on the economy of this cereal crop. Their testing was carried out in a one-year field experiment. In the experiment selected combinations of fertilizers containing various forms of N, N-fertilizers with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Petr Škarpa, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agrobyznys
Práce na příbuzné téma
-
Vliv parametrů použité techniky na ekonomiku pěstování obilovin
Martin Paveska -
Alternativní možnosti ošetření osiva a ochrany rostlin v rámci pěstitelské technologie máku setého
Matěj Satranský -
Technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.). Vliv elicitorů na výnos a kvalitu produktu. Jeho potravinářské a nepotravinářské využití.
Petra HAŠKOVCOVÁ -
Vliv použití technologie HGB na kvalitu ležáku českého typu
Tomáš Kinčl -
Moderní postupy pro hodnocení kvality a autenticity produktů potravinářských (bio)technologií
Monika Benešová -
Kvalita tuku v kojenecké výživě
Lucie Nováková -
Dusíkatá hnojiva se sírou ve výživě řepky ozimé
Vojtěch Lidmila -
Využití kombinovaného hnojiva ve výživě pšenice ozimé
Jakub Moravanský