Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin – Martin Liška
Martin Liška
Bachelor's thesis
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Antioxidants and antioxidant activity in selected types of cereals
Abstract:
Fuknce antioxidantů spočívá v minimalizaci oxidačního poškození a způsobilosti podporovat imunitní systém v lidském organismu. V tomto směru hraje právě složení potravy zásadní roli, protože člověk přijímá antioxidanty především v ovoci, zelenině, obilovinách, čaji a např. víně. Jejich dostačující příjem potravou koreluje se snížením rizika vzniku kardiovaskulárních onemocnění, aterosklerózy, některých …moreAbstract:
The function of antioxidant sis to minimize oxidative damage and the ability to support the immune systém in the human body. In this respect, the composition of the food plays and essential role, as one accepts antioxidants, especially in fruits, vegetables, cereals, tea and wine. Sufficient food intake correlates with a reduction in the risk of developing cardiovascular disease, atherosclerosis, some …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LIŠKA, Martin. \textit{Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/9tlbwg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Karoteny a karotenoidy v obilovinách a pekárenských výrobcích
Tereza Kuchynková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights