Petra BRANNÁ

Bakalářská práce

Biotechnologie výroby průmyslového lihu

Biotechnology production of industrial alcohol
Anotace:
Cílem bakalářské práce je popsat biotechnologický proces výroby průmyslového lihu, který využívá živé mikroorganismy (kvasinky), jejichž primární činností je fermentace (kvašení) zkvasitelných cukrů k produkci etanolu. Práce je především zaměřena na výrobu průmyslového lihu z melasy, která je vedlejším produktem při výrobě cukru a tradiční lihovarnickou surovinou v průmyslových lihovarech. Dále je …více
Abstract:
The aim of the bachelo's thesis is to describe the bio-technological process of production of industrial alcohol using living micro-organisms (yeasts)whose primary activity is fermentation of fermentable carbohydrates producing ethyl alcohol. The thesis is above all focused on production of industrial alcohol from molasses which is a side-product when producing sugar and a traditional base material …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor: 12405

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BRANNÁ, Petra. Biotechnologie výroby průmyslového lihu. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.