Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice – Ing. Romana Šebestíková
Ing. Romana Šebestíková
Doctoral thesis
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Technological quality and utilization possibilities of colored-wheat grains in bakery industry
Abstract:
Barevné pšenice v obalových vrstvách zrna obsahují antokyanová barviva a jejich využití v pekárenském průmyslu může představovat dobrý způsob poskytování výrobků s přidanou nutriční hodnotou běžným spotřebitelům. Cílem této disertační práce bylo porovnat reologické vlastnosti a průběh kynutí těst, připravených z mouky, namleté ze zrn pěti druhů barevných pšenic, získaných ze sklizní z let 2020-2022 …moreAbstract:
Colored wheats contain polyphenolics in the outer layers of grains and their utilization in bakery industry may present a good strategy of providing value-added products to the consumers. The aim of this dissertation was to compare the rheological properties and fermentation behavior of doughs prepared from flour, ground from the grains of five types of colored wheat, obtained from 2020-2022 harvests …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 3. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2024
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠEBESTÍKOVÁ, Romana. \textit{Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/9v1epu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šebestíková, Romana. Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice. Zlín, 2024. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Chemie a technologie potravin / Food Technology
Theses on a related topic
-
Rozdíly v chování mezi invazním karasem stříbřitým a původním karasem obecným v potravní aktivitě
Yevdokiia STEPANYSHYNA -
Užití House-Tree-Person testu v diagnostice poruch chování v dětském věku
Iva Zendulková -
Mezidruhové rozdíly v chování v testu s novým předmětem u drápkatých opic
Romana ALBRECHT LIŠKOVÁ -
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Návrh alternativního zdroje vytápění pro zadaný objekt. Výměna vytápění ve variantách - plyn, plyn + tepelné solární panely. Výpočet, návrh, konstrukční řešení, zapojení, ekonomické zhodnocení
Ondřej FÍLA -
Analýza možností využití jízdních souprav s pohonem na zkapalněný zemní plyn společnosti Elflein Transport s. r. o.
Maxim Hruška -
Ropa, zemní plyn a jejich význam na utváření zahraniční politiky - Libye
Jan Krkoška -
Energetická bezpečnost ČR v komoditách elektrické energie, plyn a ropa
Milan Mašek