Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii. – Bc. Milada MARCALÍKOVÁ
Bc. Milada MARCALÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii.
INFLUENCE OF INTERNATIONAL CUISINE ON THE CHANGES IN THE CZECH GASTRONOMY
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivem mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii. V teoretické části je soustředěna pozornost na vybrané mezinárodní kuchyně z pohledu historického vývoje, stolničení, tradičních surovin a pokrmů. Dále se zaměřuje na současnou českou gastronomii a její možné ovlivnění do budoucna. Praktická část je věnována přípravě a realizaci průzkumu. Záměrem je zjistit …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the international cuisine influence on the changes in Czech gastronomy. The theoretical part is focused on selected international cuisine with regard to the historical development, dining culture, traditional ingredients and dishes. Furthermore, it is aimed at contemporary Czech cuisine and the possible effects in the future. The practical part is concerned with the survey …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2010
Accessible from:: 9. 4. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2010
- Supervisor: PaedDr. Hana Vaňková, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MARCALÍKOVÁ, Milada. Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii.. Ostrava, 2010. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Pedagogická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.4.2010
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 9. 4. 2010 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Pedagogická fakultaUniversity of Ostrava
Pedagogical FacultyBachelor programme / field:
Specialization - Pedagogy / Teaching Specialist Subjects - Trade and Services
Theses on a related topic
-
Regionální gastronomie ve Středočeském kraji
Šárka Nekvasilová -
Tradiční česká kuchyně
Ilona NAVRÁTILOVÁ -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury
Michaela KRÁTKÁ -
Analýza tradiční gastronomie ve vybrané zemi
Elizaveta Abramova -
ANALÝZA TRADIČNÍ GASTRONOMIE S VYUŽITÍM LOKÁLNÍCH SUROVIN VE VYBRANÝCH REGIONECH
Anna Obleshchuk -
Veřejná gastronomie a gastroturistika v okrese Frýdek-Místek
Filip Vladař -
Přednosti české gastronomie
Karolína Vávrová