Bc. Milada MARCALÍKOVÁ

Bachelor's thesis

Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii.

INFLUENCE OF INTERNATIONAL CUISINE ON THE CHANGES IN THE CZECH GASTRONOMY
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivem mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii. V teoretické části je soustředěna pozornost na vybrané mezinárodní kuchyně z pohledu historického vývoje, stolničení, tradičních surovin a pokrmů. Dále se zaměřuje na současnou českou gastronomii a její možné ovlivnění do budoucna. Praktická část je věnována přípravě a realizaci průzkumu. Záměrem je zjistit …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with the international cuisine influence on the changes in Czech gastronomy. The theoretical part is focused on selected international cuisine with regard to the historical development, dining culture, traditional ingredients and dishes. Furthermore, it is aimed at contemporary Czech cuisine and the possible effects in the future. The practical part is concerned with the survey …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2010
Accessible from:: 9. 4. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 25. 5. 2010
  • Supervisor: PaedDr. Hana Vaňková, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MARCALÍKOVÁ, Milada. Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii.. Ostrava, 2010. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Pedagogická fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.4.2010

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 9. 4. 2010 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Pedagogická fakulta

University of Ostrava

Pedagogical Faculty

Bachelor programme / field:
Specialization - Pedagogy / Teaching Specialist Subjects - Trade and Services