Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii. – Bc. Milada MARCALÍKOVÁ
Bc. Milada MARCALÍKOVÁ
Bakalářská práce
Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii.
INFLUENCE OF INTERNATIONAL CUISINE ON THE CHANGES IN THE CZECH GASTRONOMY
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii. V teoretické části je soustředěna pozornost na vybrané mezinárodní kuchyně z pohledu historického vývoje, stolničení, tradičních surovin a pokrmů. Dále se zaměřuje na současnou českou gastronomii a její možné ovlivnění do budoucna. Praktická část je věnována přípravě a realizaci průzkumu. Záměrem je zjistit …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the international cuisine influence on the changes in Czech gastronomy. The theoretical part is focused on selected international cuisine with regard to the historical development, dining culture, traditional ingredients and dishes. Furthermore, it is aimed at contemporary Czech cuisine and the possible effects in the future. The practical part is concerned with the survey …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2010
Zveřejnit od: 9. 4. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2010
- Vedoucí: PaedDr. Hana Vaňková, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MARCALÍKOVÁ, Milada. Vliv mezinárodní kuchyně na změny stravování v české gastronomii.. Ostrava, 2010. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.4.2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 4. 2010 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Pedagogická fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Učitelství odborných předmětů - specializace obchod a služby
Práce na příbuzné téma
-
Regionální gastronomie ve Středočeském kraji
Šárka Nekvasilová -
Tradiční česká kuchyně
Ilona NAVRÁTILOVÁ -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury
Michaela KRÁTKÁ -
Analýza tradiční gastronomie ve vybrané zemi
Elizaveta Abramova -
ANALÝZA TRADIČNÍ GASTRONOMIE S VYUŽITÍM LOKÁLNÍCH SUROVIN VE VYBRANÝCH REGIONECH
Anna Obleshchuk -
Veřejná gastronomie a gastroturistika v okrese Frýdek-Místek
Filip Vladař -
Přednosti české gastronomie
Karolína Vávrová