Vliv různých metod odkalení na vlastnosti moštu a vína – Josef Licek
Josef Licek
Bakalářská práce
Vliv různých metod odkalení na vlastnosti moštu a vína
Influence of different clarification treatments on properties of juice and wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou odkalení a jeho vlivu na vlastnosti moštu a vína. Literární část popisuje vliv odkalení na složení vína, jeho koloidní stabilitu a na průběh alkoholové fermentace. Dále jsou popisovány jednotlivé metody odkalení a jejich výhody či nevýhody. Experimentální část se věnuje popisu pokusu a vyhodnocení získaných výsledků. V pokusu byl mošt odkalen třemi různými …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the juice clarification and its effect on properties of must and wine. The theoretical part describes the influence of clarification on composition of wine, colloidal stability and fermentation kinetics. Further the various methods of clarification and their advantages and disadvantages are described. The experimental part is devoted for description of the experiment …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Dominika Černohorská, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv flotace na kvalitu výsledného vína
Martin Pitra
Název
Vložil
Vloženo
Práva