Bc. Petr PROCHÁZKA
Diplomová práce
Jakostní znaky daňčího masa
Quality characteristics of fallow deer meat
Anotace:
Tématem této diplomové práce je zjistit vliv pohlaví, druh krmení a typu porážky na jakostní znaky daňčího masa. V literárním přehledu je popsán historický začátek vzniku chovu daňka u nás i ve světě, charakteristika a způsoby porážky, jakost masa, složení a jakosti masa, postmortální procesy v mase a přijatelnost zvěřiny pro konzumenta. Praktická část diplomové práce zahrnuje výběr a poražení 48 kusů …víceAbstract:
The topic of this thesis is effect of sex, type of feeding and type of slaughtering on the quality features meat from fallow deer. In the literature review is described historical start of breeding fallow deer in the Czechia and in the World, characteristic and type of slaughtering, quality of meat, composition and quality of meat, procesing after death in the meat, acceptability venison meat for consumer …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PROCHÁZKA, Petr. Jakostní znaky daňčího masa. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek
Sabina Hartmanová -
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Veronika Božena Hendrychová -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře
Kateřina LABUDOVÁ -
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Andrea Budínová -
Jakostní parametry vybraných výrobků z jahod v maloobchodní síti
Anna Kopřivová -
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
19. 4. 2023