Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu – Bc. Berenika Kočí
Bc. Berenika Kočí
Master's thesis
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Pickering Emulsions for Encapsulation of Curcumin
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zpracovat literární rešerši, která sloužila jako podklad pro zpracování praktické části. Rešerše se věnuje kurkuminu jako aktivní látce, která nese potenciál uplatnění v oblasti kosmetiky či farmacie. Další část je věnována kosmetickým vehikulům vhodným jako nosiče lipofilního kurkuminu. Zvláště je kladen důraz na Pickeringovy emulze stabilizované kaseinátem sodným a částicemi …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis was to describe Pickering emulsions applicable for encapsulation of curcumin and elaborate literary search, which served as a basis for work done in the experimental part of the thesis. Initially it focused on curcumin as an active substance for applications in cosmetics or pharmacy. In the next step, cosmetic vehicles suitable for carrying lipophilic curcumin were discussed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kočí, Berenika. Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.