Spotřebitelské preference masa kanečků – Bc. Marcela Nedvídková
Bc. Marcela Nedvídková
Master's thesis
Spotřebitelské preference masa kanečků
Consumer studies on sensory acceptability of boar taint
Anotácia:
Chov prasat je jedním z nejvýznamnějších chovů v České republice. To je dáno především celkovou oblibou vepřového masa v tradiční české kuchyni. V současné době je kladen důraz na welfare zvířat a s tím je spojena i chirurgická kastrace kanečků, která je pro rostoucí počet spotřebitelů neakceptovatelná. Zásadním problémem týkajícím se kastrace je nežádoucí kančí pach. Ten je způsoben zejména dvěmi …viacAbstract:
The one of the most important breeding in the Czech Republic is pig breeding. It is caused thanks to the popularity of pork in traditional Czech cuisine. Currently, the emphasis on animal welfare and this is associated with surgical castration of boars, which is unacceptable for a growing number of consumers. An undesirable boar taint is a major problem which is connected with castration. For boar …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Science
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Vliv zkrmování Helianthus tuberosus na výskyt skatolu ve vepřovém masu kanečků.
Eliška Císařová -
Vliv krmných aditiv na hladinu skatolu a indolu u vykrmovaných kanečků
Eliška Císařová -
Eliminace skatolu u vykrmovaných kanečků.
Vojtěch Hunal
Názov
Vložil
Vložené
Práva