Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu – Bc. Adéla Havelková
Bc. Adéla Havelková
Diplomová práce
Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu
Preparation of food-grade gelatins from chicken collagen
Anotace:
Diplomová práce se zabývá zpracováním kuřecích běháků na potravinářské želatiny bio-chemickým procesem. Teoretická část je zaměřena na výrobu želatin z tradičních surovi-nových zdrojů, možnosti využití kolagenních vedlejších produktů na výrobu želatin a apli-kací želatin v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Praktická část se zabývá studiem vlivů vybraných technologických podmínek na účinnost …víceAbstract:
This thesis deals with processing of chicken talons for quality food gelatines. The theoreti-cal part describes production of gelatines from traditional raw materials, the possibility of using collagenous by-products for the production of gelatines and the application of gelatin in the food and pharmaceutical industry. The practical part is focused on the study of the effects of selected technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Havelková, Adéla. Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Adéla Havelková -
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Linh Thi Hong Ngo -
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Adéla Havelková