Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche – Kristýna Beranová
Kristýna Beranová
Bachelor's thesis
Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche
The Analysis of the Texts of Menus using the Example of Upper Palatinate Cuisine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá bavorskou kuchyní, konkrétně kuchyní z Horní falci. V práci jsou obsaženy témata pohostinství, německá kuchyně a jídelní lístky. První kapitola pojednává o historii pohostinství, a to od prvních písemných zmínek z antického Řecka a Říma, až po současnost. Druhá kapitola se zabývá historickým vývojem německé kuchyně. Počátky německé kuchyně lze pozorovat již v období …moreAbstract:
This bachelor's thesis is about Bavarian cuisine, specifically Upper Palatinate cuisine. The thesis contains topics of hospitality, German cuisine and menus. The first chapter deals with the history of hospitality from the first written mentions from ancient Greece and Rome to the present time. The second chapter deals with the historical development of German cuisine. The beginnings of German cuisine …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 8. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Lenka Matušková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BERANOVÁ, Kristýna. \textit{Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Arts and Philosophy. 2021. Available from: https://theses.cz/id/a0uhgd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Beranová, Kristýna. Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofickáUniversity of Pardubice
Faculty of Arts and PhilosophyBachelor programme / field:
Philology / German for Business
Theses on a related topic
-
Historie německé a české menšinové školy v Plesné
Lucie DYČKOVÁ -
Party Kuchařka
Michaela Mrázková -
Medvědí kuchařka
Kristýna HRUBEŠOVÁ -
Autorská kuchařka
Kateřina Podoláková -
Kuchařka inspirovaná kavkazskou kuchyní
Irina Khachaturova -
Interaktivní kuchařka pro děti
Renáta KRAUCHEROVÁ -
Kuchařka a její role v mikrosvětě kališnických far
Kristýna Doležalová -
Veganská kuchařka
Simona Lošková