Kristýna Beranová

Bachelor's thesis

Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche

The Analysis of the Texts of Menus using the Example of Upper Palatinate Cuisine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá bavorskou kuchyní, konkrétně kuchyní z Horní falci. V práci jsou obsaženy témata pohostinství, německá kuchyně a jídelní lístky. První kapitola pojednává o historii pohostinství, a to od prvních písemných zmínek z antického Řecka a Říma, až po současnost. Druhá kapitola se zabývá historickým vývojem německé kuchyně. Počátky německé kuchyně lze pozorovat již v období …more
Abstract:
This bachelor's thesis is about Bavarian cuisine, specifically Upper Palatinate cuisine. The thesis contains topics of hospitality, German cuisine and menus. The first chapter deals with the history of hospitality from the first written mentions from ancient Greece and Rome to the present time. The second chapter deals with the historical development of German cuisine. The beginnings of German cuisine …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 8. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Lenka Matušková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Beranová, Kristýna. Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická

University of Pardubice

Faculty of Arts and Philosophy

Bachelor programme / field:
Philology / German for Business

Theses on a related topic

All theses