Kristýna Beranová

Bakalářská práce

Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche

The Analysis of the Texts of Menus using the Example of Upper Palatinate Cuisine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá bavorskou kuchyní, konkrétně kuchyní z Horní falci. V práci jsou obsaženy témata pohostinství, německá kuchyně a jídelní lístky. První kapitola pojednává o historii pohostinství, a to od prvních písemných zmínek z antického Řecka a Říma, až po současnost. Druhá kapitola se zabývá historickým vývojem německé kuchyně. Počátky německé kuchyně lze pozorovat již v období …více
Abstract:
This bachelor's thesis is about Bavarian cuisine, specifically Upper Palatinate cuisine. The thesis contains topics of hospitality, German cuisine and menus. The first chapter deals with the history of hospitality from the first written mentions from ancient Greece and Rome to the present time. The second chapter deals with the historical development of German cuisine. The beginnings of German cuisine …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 8. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Lenka Matušková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Beranová, Kristýna. Textsorte Speisekarte am Beispiel der oberpfälzischen Küche. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická

Univerzita Pardubice

Fakulta filozofická

Bakalářský studijní program / obor:
Filologie / Německý jazyk pro odbornou praxi

Práce na příbuzné téma

Všechny práce