Kateřina Drabová
Bachelor's thesis
Antimikrobiální vlastnosti medu
Antimicrobial properties of honey
Abstract:
Med je po tisíce let znám jako potravina i jako účinný léčebný prostředek. Je to přírodní tekutina produkována včelami. Působí proti několika bakteriím i virům. Je velice ceněný pro své vlastnosti v oblasti léčitelství i výživy. Cílem bakalářské práce je vytvořit literární rešerši na téma Antimikrobiální vlastnosti medu. V úvodní části se popisuje, jak včely vytváří med, jaká je jeho konzumace a …moreAbstract:
Honey has been known for thousands of years as both a food and an effective therapeutic agent. It is a natural liquid produced by bees. It is active against several bacteria and viruses. It is highly regarded for its properties in both medicine and nutrition. The aim of this bachelor thesis is to create a literary research on the subject of Antimicrobial properties of honey. The introductory part describes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Reader: Mariana Vadroňová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DRABOVÁ, Kateřina. \textit{Antimikrobiální vlastnosti medu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/a0ypnh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Vliv ztekucování a vysoušení medů na jejich antimikrobiální aktivitu u bakterie Staphylococcus aureus.
Eva FABÍKOVÁ -
Vliv zpracování medu na jeho antimikrobiální aktivitu u bakterie Escherichia coli
Kateřina ŠTEFANOVÁ -
Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou
Edita Vavrečková -
Den nye ordklasseinndelingen i norsk, med spesielt fokus pa pronomen og determinativ og en sammenligning med det engelske og det slovakiske systemet
Pavol Seriš
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights