Jana Jašková

Bakalářská práce

Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.

Saturated Fatty Acids in Vegetable Oils: Sources and Effect on Human Health
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá rostlinnými oleji, které obsahují vyšší podíl nasycených mastných kyselin. Cílem bylo zjistit jejich zdroje a vliv na lidské zdraví. Jedná se o literární rešerši, která popisuje zařazení nasycených mastných kyselin mezi lipidy a informuje o nejvýznamnějších nasycených mastných kyselinách. Dále vymezuje nejčastější rostlinné oleje s převažující stearovou, palmitovou nebo …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with vegetable oils that contain a higher proportion of saturated fatty acids. The aim was to determine their sources and impact on human health. This is a literature search that describes the classification of saturated fatty acids among lipids and informs about the most important saturated fatty acids. It also defines the most common vegetable oils with predominant stearic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma