Sortiment bezlepkových potravin v provozovnách rychlého občerstvení – MUDr. Bc. Pavla Dolanská
MUDr. Bc. Pavla Dolanská
Diplomová práce
Sortiment bezlepkových potravin v provozovnách rychlého občerstvení
The assortment of gluten-free goods in fast-food restaurants
Anotace:
Celiakie a další onemocnění asociovaná s lepkem jsou v posledních letech stále více diskutované téma, stejně jako s nimi spojená bezlepková dieta, která je zatím jedinou možnou léčbou těchto onemocnění. Sortiment bezlepkových produktů se tedy sice neustále vyvíjí a rozšiřuje, přesto se výběr těchto pokrmů v segmentu rychlého občerstvení pro pacienty zdá stále nedostatečný, neplnohodnotný či rizikový …víceAbstract:
Celiac disease and other gluten-associated diseases have been an increasingly discussed topic in recent years, just as gluten-free diet, which is currently the only possible treatment for these diseases. The range of gluten-free goods is constantly evolving and expanding, but the selection of gluten-free dishes in the fast-food restaurants still seems to be insufficient, incomplete or risky in gluten …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOLANSKÁ, Pavla. \textit{Sortiment bezlepkových potravin v provozovnách rychlého občerstvení}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/a1vydi/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nabídka stravovacích zařízení pro zákazníky s intolerancí lepku v oblasti Domažlice.
Lucie Mlezivová -
Intolerance lepku a její dopad na lidský organismus
Simona Sedláková -
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková -
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva