Změny obsahu biogenních aminů v průběhu výroby piva a jeho skladování – Bc. Miloslava DUŠKOVÁ
Bc. Miloslava DUŠKOVÁ
Diplomová práce
Změny obsahu biogenních aminů v průběhu výroby piva a jeho skladování
Biogenic amines changes during brewering technology and beer storage
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo měření obsahu biogenních aminů, diacetylu a sledování vývoje pH piva, od svaření sladiny až po skladování v lahvích. Analýzám byla podrobena piva se stupňovitostí 10° a 11°. Biogenní aminy mohou výrazně negativně ovlivnit barvu eventuelně i chuť piva, ale především mohou u slabších jedinc způsobit vážné zdravotní potíže. Z tohoto hlediska je stanovem maximální obsah v pivu …víceAbstract:
The goal of the thesis is the measurement of the content of biogenic amines and diacethyl as well as the monitoring of the pH of beer from mashing to stocking of beer in bottles. Beers with gradation of 10 and 11 degrees were being analyzed. Biogenic amines can affect very negatively the color or prospectively the taste of beer, but first of all they can cause serious health problems to people with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor:
15212
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 9. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DUŠKOVÁ, Miloslava. Změny obsahu biogenních aminů v průběhu výroby piva a jeho skladování. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 25. 08. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Modelování a implementace automatického řízení bilance elektrické energie pro domácnost s fotovoltaickým systémem, baterií a účastí na spotovém trhu s elektřinou
Tomáš Mezera -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu výroby a skladování kefíru
Tomáš Horňák -
Vliv podmínek skladování a způsobu výroby čokoládových cukrovinek na vznik a vývoj tukového a cukerného výkvětu
Lenka Machálková -
Lyotropní kapalné krystaly a jejich potenciál pro kosmetiku a farmacii
Viktoriia Komashka -
Rizika na místě činu spojená s nelegální improvizovanou výrobou, úpravou a skladováním výbušnin
František Nusl -
Plánování a řízení zakázek ve Škoda Auto a.s.
Daniela Kubánková -
Návrh optimalizace skladových zásob dřevní suroviny v dřevozpracujícím provozu Lira, obrazové lišty a rámy, a.s.
Jiří Polena