Bc. Miloslava DUŠKOVÁ

Diplomová práce

Změny obsahu biogenních aminů v průběhu výroby piva a jeho skladování

Biogenic amines changes during brewering technology and beer storage
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo měření obsahu biogenních aminů, diacetylu a sledování vývoje pH piva, od svaření sladiny až po skladování v lahvích. Analýzám byla podrobena piva se stupňovitostí 10° a 11°. Biogenní aminy mohou výrazně negativně ovlivnit barvu eventuelně i chuť piva, ale především mohou u slabších jedinc způsobit vážné zdravotní potíže. Z tohoto hlediska je stanovem maximální obsah v pivu …více
Abstract:
The goal of the thesis is the measurement of the content of biogenic amines and diacethyl as well as the monitoring of the pH of beer from mashing to stocking of beer in bottles. Beers with gradation of 10 and 11 degrees were being analyzed. Biogenic amines can affect very negatively the color or prospectively the taste of beer, but first of all they can cause serious health problems to people with …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor: 15212

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 9. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DUŠKOVÁ, Miloslava. Změny obsahu biogenních aminů v průběhu výroby piva a jeho skladování. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 25. 08. 2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe