Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy – Bc. Eva Brandsteinová
Bc. Eva Brandsteinová
Bakalářská práce
Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy
The importance of omega-3 and omega-6 fatty acids in the development of atherosclerosis
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá zejména problematikou omega-3 a omega-6 polynenasycených mastných kyselin a jejich vlivem na rozvoj aterosklerózy. Práce popisuje možnosti stanovení mastných kyselin. Dále je podrobně popsán proces zánětlivé reakce a možnosti jeho ovlivnění při substituci mastných kyselin.Abstract:
This thesis mainly deals with problems of omega-3 and omega-6 polyunsaturated fatty acids and their effect on the development of atherosclerosis. The work describes the possibilities of determination of fatty acids. It is also described the process of inflammation in detail and the possibility to influence of inflammation by the substitution of fatty acids.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 8. 2014
- Vedoucí: MUDr. Vladimíra Nováková Mužáková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Brandsteinová, Eva. Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant