Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy – Bc. Eva Brandsteinová
Bc. Eva Brandsteinová
Bachelor's thesis
Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy
The importance of omega-3 and omega-6 fatty acids in the development of atherosclerosis
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá zejména problematikou omega-3 a omega-6 polynenasycených mastných kyselin a jejich vlivem na rozvoj aterosklerózy. Práce popisuje možnosti stanovení mastných kyselin. Dále je podrobně popsán proces zánětlivé reakce a možnosti jeho ovlivnění při substituci mastných kyselin.Abstract:
This thesis mainly deals with problems of omega-3 and omega-6 polyunsaturated fatty acids and their effect on the development of atherosclerosis. The work describes the possibilities of determination of fatty acids. It is also described the process of inflammation in detail and the possibility to influence of inflammation by the substitution of fatty acids.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2014
Thesis defence
- Date of defence: 25. 8. 2014
- Supervisor: MUDr. Vladimíra Nováková Mužáková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRANDSTEINOVÁ, Eva. \textit{Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/a3abbr/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Brandsteinová, Eva. Význam omega-3 a omega-6 mastných kyselin v rozvoji aterosklerózy. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant
Theses on a related topic
-
Ω-3 a ω-6 mastné kyseliny v krvi jako indikátor kvality stravovacích návyků
Michaela Zlatohlávková -
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
Simona Valášková -
Systémová zánětlivá reakce a úloha lipidů jako aktivátorů zánětu
Julie Schickerová -
Úloha buněčných lipidů v prevenci a terapii nádorového onemocnění kolonu
Zuzana Tylichová