Využití VIS spektrometrických metod ke kontrole kvality mléčných výrobků – Bc. Ilona Michálková
Bc. Ilona Michálková
Diplomová práce
Využití VIS spektrometrických metod ke kontrole kvality mléčných výrobků
Application of the VIS spectrometric methods for checking the quality of dairy products
Anotace:
Tématem této diplomové práce je: Využití VIS spektrometrických metod ke kontrole kvality mléčných výrobků. V teoretické části jsou uvedeny kapitoly týkající se záření ve viditelné oblasti spektra (VIS). Práce je zaměřena na posuzování kvality a barvy syrovátky pomocí instrumentálního měření, které bylo prováděno na spektrofotometru Konica Minolta CM-3500d, na kterém byly měřeny hodnoty CIE L* a* b …víceAbstract:
The aim of this thesis is Application of the VIS spectrometric methods for checking the quality of dairy products. In the theoretical part there are mentioned chapters about radiation in the visible spectrum (VIS). Thesis is focused on assessing the quality and color of whey by instrumental measurements, which was performed by a spectrophotometer Konica Minolta CM-3500d, which measured values of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MICHÁLKOVÁ, Ilona. \textit{Využití VIS spektrometrických metod ke kontrole kvality mléčných výrobků} Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/a3kd2r/. [cit. 2024-04-19].
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva