Mgr. Jana Čaloudová

Diplomová práce

Vliv způsobu zpracování larev potemníka brazilského na barevné a texturní vlastnosti produktu

Influence of the processing method of Zophobas morio larvae on the colour and textural properties of the product
Anotace:
Diplomová práce se zabývala zpracováním larev potemníka brazilského krmeného různými krmivy za pomoci sušení mrazem samostatně a v kombinaci s pražením, s následným zhodnocením základních parametrů produkce. Nejvyšší nárůsty délky (17,1 %) a hmotnosti (17,4 %) jedince byly detekovány u larev kontrolní skupiny (K). Nejvyšší nárůst celkové hmotnosti (42,8 %) byl pozorován u skupiny 1 krmené fermentovanými …více
Abstract:
The thesis dealt with the processing of Zophobas morio larvae fed on different feeds by freeze- drying alone and in combination with roasting, with subsequent evaluation of the basic production parameters. The highest increases in length (17.1%) and weight (17.4%) of the individual were detected in the larvae of the control group (K). The highest increase in total weight (42.8%) was observed in group …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Roman Pytel, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.