Možnosti minimalizace oxidu siřičitého v enologii – Bc. Petr Kružík
Bc. Petr Kružík
Master's thesis
Možnosti minimalizace oxidu siřičitého v enologii
Possibilities of minimizing sulfur dioxide in oenology
Abstract:
Diplomová práce se zabývá možností přidavku enologických taninů za účelem snižování hodnot aplikovaného oxidu siřičitého. V literární části jsou popsány enologické taniny a oxid siřičitý. Experimentální část se zabývá vlivem přídavků enologických taninů na celkovou redukční sílu, antiradikálovou akitivitu a senzorické hodnocení. U pozorovaných vzorků byl také zkoumán celkový obsah fenolů a flavanolů …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the possibility of adding oenological tannins in order to reduce the values of applied sulfur dioxide. In the literary part, enological tannins and sulfur dioxide are described. The experimental part deals with the influence of oenological tannin additions on total reduction force, antiradical activity and sensory evaluation. The total content of phenols and flavanols …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Využití enologických taninů při výrobě vína
Barbora Ryzí -
Význam potravinových alergenů a jejich působení na zdraví člověka
Kateřina Veselá -
Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách
Nikola Nováková