Bc. Petr Kružík

Master's thesis

Možnosti minimalizace oxidu siřičitého v enologii

Possibilities of minimizing sulfur dioxide in oenology
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá možností přidavku enologických taninů za účelem snižování hodnot aplikovaného oxidu siřičitého. V literární části jsou popsány enologické taniny a oxid siřičitý. Experimentální část se zabývá vlivem přídavků enologických taninů na celkovou redukční sílu, antiradikálovou akitivitu a senzorické hodnocení. U pozorovaných vzorků byl také zkoumán celkový obsah fenolů a flavanolů …viac
Abstract:
This diploma thesis deals with the possibility of adding oenological tannins in order to reduce the values of applied sulfur dioxide. In the literary part, enological tannins and sulfur dioxide are described. The experimental part deals with the influence of oenological tannin additions on total reduction force, antiradical activity and sensory evaluation. The total content of phenols and flavanols …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology