Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu – Bc. Ivana ZATLOUKALOVÁ
Bc. Ivana ZATLOUKALOVÁ
Bakalářská práce
Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu
Food allergies, glutene and lactose intolerance
Anotace:
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na alergie, jejich mechanismy a alergeny, které tento druh onemocnění vyvolávají. Dále byla pozornost věnována nepříznivým reakcím na potraviny tzv. "potravinové přecitlivělosti" a jejím klinickým projevům se zaměřením na onemocnění celiakii a intoleranci laktosy vyvolanými nesnášenlivostí lepku a laktosy.Abstract:
In my bachelor thesis I focused on allergies, their mechanisms and diseases caused by allergens. Attention was also paid to adverse reactions to food, so-called "food hypersensitiveness" and its clinical manifestations focusing on coeliac disease and lactose intolerance caused by glutene and lactose intolerance.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7998
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZATLOUKALOVÁ, Ivana. Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková -
Lepek v potravinách, ano či ne?
Šárka Nejedlá -
Využití PCR metod při stanovení alergií na lepek.
Nikola Königová