Natálie Žitňanová
Bachelor's thesis
Variabilita složení mléka na farmě
Variability of milk composition on the farm
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá rozdělením mléka podle stádia laktace tedy mléko nezralé neboli mlezivo, zralé mléko i starodojné. Také je zde rozdělení podle druhu bílkovin. Tato práce je zaměřená na kravské mléko, zabývající se popisem jednotli-vých složek mléka, jako je mléčný tuk, bílkoviny, laktóza, minerální látky, enzymy. Také uvádí znaky jakosti syrového kravského mléka – fyzikální i chemické vlastnosti …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on the distribution of milk by its stage of lactation, that is immature milk or colostrum and mature milk. There is distribution by protein type as well. Thesis is focused on dairy cow milk, describing its individual components such as milk fat, proteins, lactose, minerals enzymes and states signs of quality grade of raw milk – physical and chemical properties and means …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Roman Pytel
- Reader: Lenka Pohlodková, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Chov buvolů a vlivy působící na kvalitu jejich mléka
Diana Krestýnová -
Vlivy působící na kvalitu a složení bazénových vzorků mléka u dojnic českého strakatého skotu v konkrétním chovu
Jitka Strnadová -
Vlivy působící na mléčnou užitkovost dojnic českého strakatého skotu
Martina Gabrišková -
Vlivy působící na složení kozího mléka
Lenka PECOVÁ -
Vlivy působící na množství somatických buněk v mléce holštýnských krav ve vybraném chovu
Kamila Hájková -
Vlivy působící na aktivitu syřidel při sýření mléka
Adam Lysek -
Návrh inovace technologické linky na dojení skotu na vybrané zemědělské farmě
Václav Brynda -
Vliv místa v dojírně na množství a složení mléka dojnic
Romana Fikejsová