Martin Žák
Bachelor's thesis
Výkrm jatečného skotu
Fattening of slaughter cattle
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku výkrmu jatečného skotu. Zmiňuje se o významu, současně chovaných užitkových typech a stavech skotu. V tuzemsku se stavy od roku 2011, kdy byly na historickém dně, pozvolně zvyšují. Ve světě jsou stále největšími chovateli skotu Indie, Brazílie, Čína a USA. Mezi jatečný skot řadíme všechny chované kategorie: telata, mladý skot, jalovice, voli, býky a krávy …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on the issue of fattening cattle for slaughter. It mentions the importance of bovine animals, the breed types of livestock species and the state of cattle. In the Czech Republic, cattle have been slowly increasing since 2011, when they were on the historic bottom. In the world, they are still the largest livestock breeders in India, Brazil, China and the US.Among the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Animal Breeding / Animal Breeding
Theses on a related topic
-
Vliv plemenné příslušnosti a technologie chovu na růstovou schopnost jatečného skotu
Veronika Berková -
Ekonomické zhodnocení intenzivního výkrmu býků masných plemen skotu
Michaela Kosová -
Analýza chovu masného skotu a způsoby výkrmu v podmínkách ČR
Josef Mácha -
Intenzivní výkrm býků českého strakatého plemene skotu
Martin Žák -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Nutrition of breeding beef cattle
Dominik Záboj -
Effects of different ageing techniques on beef quality
Kabir Adesina Taiwo -
Using a solar drier for preparation of traditional Vietnamese beef jerky
Jan Staš