Bc. Michaela Horáková

Diplomová práce

Příprava a studium vlastností hydrogelů na bázi škrobu

The preparation and study of properties of starch based hydrogels
Anotace:
Tato práce se zabývá popisem a charakterizací fyzikálně-chemických vlastností škrobů, modifikací škrobů a použitím nativních škrobů při přípravě hydrogelů. Byly připraveny hydrogely na bázi kukuřičného, pšeničného a rýžového škrobu. Byla provedena fosforylace nativního škrobu pomocí fosforečných solí a následné zesítění kyselinou citronovou pro zlepšení jejich fyzikálně-chemických vlastností. U připravených …více
Abstract:
This thesis deals with the description and characterization of physico-chemical properties of starch, starch modification and the use of native starches for hydrogels preparation. Hydrogels have been prepared based on maize, wheat and rice starch. Phosphorylation was performed using native starch with phosphate salts and subsequent crosslinking with citric acid to improve their physical-chemical properties …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2014
  • Vedoucí: Ing. Petr Bělina, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Horáková, Michaela. Příprava a studium vlastností hydrogelů na bázi škrobu. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Anorganická technologie