Prodejny se zlevněnými potravinami jako environmentální alternativa – Bc. Markéta Švančarová
Bc. Markéta Švančarová
Bachelor's thesis
Prodejny se zlevněnými potravinami jako environmentální alternativa
Discounted food stores as an environmental alternative
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá relativně novým fenoménem na českém trhu, a to obchody se zlevněnými potravinami. Ty prodávají jídlo s brzy končícím datem spotřeby nebo jídlo s již prošlým datem minimální trvanlivosti. Práce charakterizuje prodej a zkoumá, zda lze považovat tyto obchody za environmentálně příznivé. Teoretická část se dále zabývá teorií spotřeby a konzumu, českým spotřebitelským trhem …viacAbstract:
The thesis deals with a relatively new phenomenon which has appeared in the market of the Czech Republic, the phenomenon of discounted food stores that sell food with nearly expired sell-by date or food that is already out of the expiration date. The thesis characterizes how these stores work, and what they sell. Another aim of the thesis is to try to investigate if they could be considered as environmentally …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/dq0nw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2013
- Vedúci: Mgr. Vojtěch Pelikán, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Kateřina Pařízková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠVANČAROVÁ, Markéta. \textit{Prodejny se zlevněnými potravinami jako environmentální alternativa}. Online. Bakalárska práca. Brno: Masarykova univerzita, Faculty of Social Studies. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/a7q9pw/. [citováno 2024-04-24]
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasaryk University
Faculty of Social StudiesBachelor programme / odbor:
Environmental Humanities / Environmental Studies
Práce na příbuzné téma
-
Kdo peče pecen? Zkoumání souvislosti mezi domácím pečením chleba z kvásku a environmentálně příznivým způsobem života
Barbora Valešová -
Činitelé vedoucí spotřebitelé k ekologicky a společensky zodpovědnému chování
Irena Descubes -
Kdo peče pecen? Zkoumání souvislosti mezi domácím pečením chleba z kvásku a environmentálně příznivým způsobem života
Barbora Valešová -
Plýtvání potravinami ve školních jídelnách
Anna Štefanová -
Slevové akce a jejich vliv na chování spotřebitelů při nákupu potravin v kontextu plýtvání potravinami
Marek Brodský -
Instagram jako komunikační nástroj prevence plýtvání potravinami u generace Z
Tereza Štěpánková -
Plýtvání potravinami na úrovni spotřebitelů v ČR
Petra Baarová -
Označení trvanlivosti a plýtvání potravinami v ČR
Barbora Černá