Bc. Zlata Lysáčková

Master's thesis

Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou

Oxidation Stability of Cereal Mixtures with Non-traditional Raw Materials
Abstract:
Diplomová práce se zabývá cereálními směsmi s netradiční surovinovou skladbou se zaměřením na jejich oxidační stabilitu. V teoretické části jsou popsány lipidy, jejich základní rozdělení, reaktivita a analýza. Dále teorie uvádí některé lipidické složky obsažené ve směsích, především jejich obsah tuků a zastoupení mastných kyselin. Praktická část je zaměřena na analýzu vzorků müsli směsí a sušenek, …more
Abstract:
The diploma thesis deals with cereal mixtures with a non-traditional raw material composition with a focus on their oxidative stability. The theoretical part describes lipids, their ba-sic distribution, reactivity and analysis. Furthermore, the theory lists some lipid components contained in mixtures, especially their fat content and fatty acid content. The practical part is focused on the analysis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Lysáčková, Zlata. Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe