Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou – Bc. Zlata Lysáčková
Bc. Zlata Lysáčková
Diplomová práce
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Oxidation Stability of Cereal Mixtures with Non-traditional Raw Materials
Anotace:
Diplomová práce se zabývá cereálními směsmi s netradiční surovinovou skladbou se zaměřením na jejich oxidační stabilitu. V teoretické části jsou popsány lipidy, jejich základní rozdělení, reaktivita a analýza. Dále teorie uvádí některé lipidické složky obsažené ve směsích, především jejich obsah tuků a zastoupení mastných kyselin. Praktická část je zaměřena na analýzu vzorků müsli směsí a sušenek, …víceAbstract:
The diploma thesis deals with cereal mixtures with a non-traditional raw material composition with a focus on their oxidative stability. The theoretical part describes lipids, their ba-sic distribution, reactivity and analysis. Furthermore, the theory lists some lipid components contained in mixtures, especially their fat content and fatty acid content. The practical part is focused on the analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lysáčková, Zlata. Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková