Bc. Tereza Halodová

Master's thesis

Koření z čeledi miříkovitých a jejich využití v potravinářském průmyslu

Spices of the Apiaceae Family and Their Use in the Food Processing Industry
Abstract:
Tato diplomová práce s názvem Koření z čeledi miříkovitých a jejich využití v potravi-nářském průmyslu se zabývá charakteristikou léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, legislativou týkající se koření, obsahovými látkami rostlin a využitím těchto rost-lin, zejména silic v potravinářství. V rámci práce jsou uvedeny metody extrakce silic z rostlinných materiálů a také normy pro stanovení obsahu …more
Abstract:
The diploma thesis "Spices of the Apiaceae Family and Their Use in the Food Processing Industry" focuses on the characteristics of medicinal, aromatic, and spice herbs. The the-sis examines the legislation related to spices, plant substances, and their use in the food processing industry, particularly in the production of essential oils. The thesis also describes the methods of essential oil extraction …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 5. 2023
  • Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Reader: Barbora Kudláčková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety