Koření z čeledi miříkovitých a jejich využití v potravinářském průmyslu – Bc. Tereza Halodová
Bc. Tereza Halodová
Master's thesis
Koření z čeledi miříkovitých a jejich využití v potravinářském průmyslu
Spices of the Apiaceae Family and Their Use in the Food Processing Industry
Abstract:
Tato diplomová práce s názvem Koření z čeledi miříkovitých a jejich využití v potravi-nářském průmyslu se zabývá charakteristikou léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, legislativou týkající se koření, obsahovými látkami rostlin a využitím těchto rost-lin, zejména silic v potravinářství. V rámci práce jsou uvedeny metody extrakce silic z rostlinných materiálů a také normy pro stanovení obsahu …moreAbstract:
The diploma thesis "Spices of the Apiaceae Family and Their Use in the Food Processing Industry" focuses on the characteristics of medicinal, aromatic, and spice herbs. The the-sis examines the legislation related to spices, plant substances, and their use in the food processing industry, particularly in the production of essential oils. The thesis also describes the methods of essential oil extraction …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Reader: Barbora Kudláčková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HALODOVÁ, Tereza. \textit{Koření z~čeledi miříkovitých a~jejich využití v~potravinářském průmyslu}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/a9gdu1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety